Column

Vakantie op tijd bespreken, vergeet de vakantie van uw hond niet!

Het is weer januari en alle feestdagen zijn weer voorbij. Ik wens u allen een heel gelukkig 2011.
Heeft u ook uw huisdieren lekker verwent?
Ik hoop dat u maar ook al uw huisdieren het vuurwerk goed hebben doorstaan.

Onder onze kerstboom hadden wij voor iedereen in ons gezin een paar cadeautjes neergelegd. Dus ook voor onze 3 honden, Jacco, Beer en Casper. Tijdens het neerleggen van deze cadeautjes werd er al driftig gesnuffeld en gekeken wat er toch allemaal ging gebeuren en wat voor lekkere dingen er onder die boom neergelegd werden. De honden konden niet wachten totdat ze hun cadeautje kregen. Het leek net alsof ze het nog wisten van vorig jaar en misschien was dit ook wel zo. Toen het dan eindelijk zover was mochten ze als eerste hun cadeau gaan zoeken. Beer kreeg een piep eend omdat hij daar zo graag mee speelt en niet zo van botten knagen houd. Het grappige is dat hij tussen alle cadeautjes direct zijn nieuwe piep eend haalde en héél voorzichtig met zijn poot schoof hij het naar zich toe. Daarna begon hij het papier eraf te scheuren. Jacco kreeg een rugbyballetje van buffelhuid. Ook hij haalde deze er meteen tussen uit, niet zo voorzichtig als Beer dat deed hoor. Nee, hij dook er op af en griste het balletje tussen alle andere cadeautjes vandaan. Hij liep snel weg en op een veilig plekje begon hij het uit te pakken. Wat was hij hier druk mee maar het lukte en hij begon lekker te kluiven. Casper kreeg een ronde ring van buffelhuid. En ja hoor ook hij haalde meteen het goede cadeau er tussen uit en begon er hevig mee te gooien. Na een klein beetje hulp kon ook hij het papier eraf krijgen en begon lekker te kauwen.

Maar nu zijn alle feestelijkheden weer voorbij en gaat het gewone leven weer beginnen. Hoewel de winter net begonnen is denken veel mensen alweer aan de zomervakantie. Waar zullen we naar toe gaan en hoelang? Wanneer gaan we en wie gaan er mee? Mag de hond ook mee?

Als u besluit om uw hond niet mee te nemen op vakantie is verstandig om ook zijn vakantieadres nu te bespreken. Zeker in de schoolvakanties is het erg druk in alle hondenpensions. Als uw voorkeur uit gaat naar een bepaald pension zou het jammer zijn als u te laat bent met reserveren.
Er zijn hondenpensions die de eerste twee weken van januari al zoveel boekingen voor de zomervakantie van dat jaar krijgen dat ze direct vol zitten.

Er zijn honden waar een pension niet geschikt voor is maar als u deze hond niet mee neemt op vakantie moet u ook vroegtijdig een logeeradres gaan zoeken. Laat dit niet op het laatste aankomen en overtuig u zelf dat hij het goed krijgt. Twijfelt u zoek dan verder.

Tot slot zijn er honden die zoveel heimwee naar hun baas hebben dat ze echt nergens kunnen logeren. Een pension is echt niets voor ze maar ook bij familie of een ander adres waar de hond bekend is, piept en jankt hij en wil niet eten. De baasjes van deze honden wil ik adviseren om een vakantie te zoeken waar de hond mee mag. U gunt uw hond toch ook een leuke vakantie en dat is in dit geval samen met u.

Veel plezier met al uw vakantieplannen en vergeet u alstublieft uw huisdieren niet.

Jolanda

Wilt u Jolanda's column delen met uw twitter vrienden klik dan op deze "tweet button"