Column

Er zit een vogel in de kachel !!!!


We maken veel avonturen mee tijdens onze werkdagen. Zo ook die dag dat Marnix, een klein tekkeltje, opgehaald mocht worden om met ons mee naar het bos te gaan.

Ik liep naar de voordeur en hoorde Marnix al erg blaffen. Dit vond ik erg vreemd want het is niets voor hem om zo tekeer te gaan. Hij is altijd blij en vrolijk maar dit klonk anders.
Nadat ik de deur open gemaakt had kwam hij me niet eens begroeten! Nou ja wat is dit nu? Ik liep de huiskamer in en daar kwam Marnix naar me toe, blij kwispelend werd ik begroet. Maar toen ik naar de gang liep om zijn riem te halen begon hij weer opnieuw zo te blaffen. Ineens zag ik dat hij bij de kachel stond te krabben en met zijn kop onderin de kachel wilde komen. Dat was erg vreemd en dus dook ik ook met mijn hoofd in de kachel.
Ik schrok me rot toen ik ineens iets hoorde en een snaveltje of ander bekje zag. Ik dacht eerst een muis of zo maar toen ik beter luisterde en keek zag ik dat het een vogeltje was.

Het vogeltje was op de een of andere manier in de kachel gekomen en kon er niet meer uit.
Marnix wilde die vogel wel helpen, ik weet alleen niet of ik hier nu zo blij mee moest zijn.

Ik heb snel Maurice gebeld die in de auto op ons wachtte. Hoe moesten we die vogel er nu uit krijgen? Er zat een soort klep die open kon en zo probeerde Maurice de vogel, een musje, te pakken. Maar daar had de mus geen zin in en vloog onder zijn handen door de huiskamer in. Wat een feest zeg; Marnix en wij achter die vogel aan.

Uiteindelijk lukte het om het beestje te pakken en hebben we hem buiten wat hoger op het openhaard hout gezet. Heel beduusd van zijn avontuur zat hij daar te kijken. Toen we terug kwamen uit het bos was hij weg gevlogen.

De baasjes van Marnix hebben erg gelachen om ons verhaal en bedankte ons voor het redden van de mus. Hopelijk heeft deze mus nog een lang en gelukkig leven.

Jolanda